The Big Draw is terug

🕔04 May 2017 12:08

The Big Draw is terug, maar dan in een nieuw jasje: Drawing Days
van 29 september tot en met 1 oktober 2017

Eind september pakt Drawing Days in Gent uit met 3 dagen bomvol tekenactiviteiten. Na enkele grote Vlaamse edities van The Big Draw betekent dit de terugkeer van een groot meerdaags tekenfestival.


The Big Window Walk, Fotograaf: Leen Jaspers © KUNSTWERKT

The Big Draw was in Vlaanderen en daarbuiten al een vaste waarde. Het initiatief vond zijn oorsprong in Londen. Daarna volgden wereldwijd festivals in Berlijn, Barcelona, Los Angeles, Chicago, New York, Kathmandu. In Vlaanderen vonden 3 edities van dergelijke tekenfeesten plaats: in Gent (2013), Antwerpen (2014) en Leuven (2015). Na een kleinere versie in Hasselt (2016) verschijnt het groot, meerdaags festival nu terug op het toneel. In een nieuw jasje en met een nieuwe naam:Drawing Days.
Deze nieuwe naam en het bijhorend logo zullen de komende jaren het uithangbord vormen voor grote en kleinere tekenfestivals in ons land (en misschien daarbuiten!).
Het doel blijft hetzelfde en is geniaal in zijn eenvoud: iedereen aan het tekenen krijgen.
Van vrijdag 29 september tot en met zondag 1 oktober zal je in Gent kunnen kiezen uit een ruim aanbod aan tekenactiviteiten: genieten van tekenkunst tijdens een tocht langs de raamtekenroute in de binnenstad, zelf meedoen aan een tekenworkshop of een krabbel zetten op een tekenmuur. Alles kan! Drawing Days is er voor fervente tekenaars, tekenleken, kunstkijkers en de toevallige passant. Neem je potlood erbij en omcirkel het laatste weekend van september alvast in je agenda.
Het tekenfestival Drawing Days bestaat uit tientallen activiteiten, georganiseerd door enthousiaste organisaties en creatievelingen. Wie in Gent zelf een tekenactiviteit wil organiseren kan tot 30 juni terecht op www.drawingdays.be.


Follow, Inspiratiedag rond Tekenen @ TBD15 © KUNSTWERKT

Kunstwerkt organiseert sinds enkele jaren festivals rond beeldende kunstdisciplines. Zo zet het grafiekfestival drukdrukdruk op 6 en 7 mei in heel Vlaanderen en Brussel grafiek weer in de kijker. Tijdens de edities van Designed by: ME kan je een dag vol workshops en lezingen rond toegepaste kunst volgen.
Kunstwerkt wil beoefenaars van beeldende kunst ondersteunen met een pittig aanbod aan vormingen, projecten en publicaties. Maar ook wie niet vertrouwd is met beeldende kunst, is meer dan welkom.

Meer info: www.kunstwerkt.be - www.drawingdays.be

Nieuwsbrief

Facebook