ARTEFACTORY - LABO 2017

🕔04 May 2017 13:31

33 kunstenaars

ARTEFACTORY
zondag 7 mei
te Kessel-lo, Leuven en Herent

LABO is een collectief van en voor actuele beeldende kunstenaars. Het is onze doelstelling om kunstenaars die buiten het commerciële of gesubsidieerde circuit werken een podium aan te bieden. We willen deze kunstenaars een ruimte ter beschikking stellen waar ze hun werk kunnen tonen of waar ze ter plaatse hun werk uitvoeren.

LABO staat open voor alle kunstvormen maar biedt in eerste instantie een podium voor experimentele kunst. Onze voorkeur gaat uit naar vernieuwende projecten of kunstvormen en naar kunstenaars met een expliciet eigen stijl die de platgetreden paden durven te verlaten. We werken ook samen met andere initiatieven in de Leuvense regio. Zo hopen we een breed platform voor actuele experimentele beeldende kunst te creëren. Vorig jaar hebben we in OPEK werk van 51 kunstenaars getoond. Dit jaar gaat LABO 2017 op drie verschillende locaties door.

INTERIORS I & II Installation © Eline 't Sant.

Artefactory, Koning Albertlaan 50 te Kessel-Lo.
Organiseert een tentoonstelling met werken van 33 hedendaagse kunstenaars, onder de naam “Artefactory”. Deze vindt plaats in een oude drukkerij, Koning Albertlaan 50, Kessel-Lo.
De deelnemende kunstenaars hebben op een open oproep gereageerd. Na een selectie werd er een tentoonstelling samengesteld die aansluit bij het industriële karakter van het gebouw. De tentoonstelling is open tijdens de dagen van Kunstroute-Leuven (zondag 30 april, maandag 1 mei en zondag 7 mei 2017 van 10u tot 18u).

de deelnemende kunstenars:
Eline ’t Sant, Fred Vercauteren, Marc Hendrickx, Valerie Baeyens & Guillaume De Bergeyck, Wilfried Rentmeesters, Johan Govaerts, Geert Vanhoovels, Jan Wittoeck, Bart Duriez, Tiffany Van Esch, Pieter Bas, Lien Tallon, Ine Lammers, Renée Baatsen, Bart Vankrunkelsven, Marc Rems, Annie Postelmans, Tom Herck, Kyra Vandebroek, Bert Koeck, Jeroen Jacobs, Heleen Camilleri, Carla Meertens, Bert Crabbé, Serge Proth, Kristel Van Lent, Hans Geyens, Dimitri Magnin, Josée Polleunis, Dirk Schellekens, Raf Veulemans en Miranda Schildermans.

Embarrasses, Vaartstraat 106 te Leuven
Daarnaast zijn ook de  ateliers “Embarrasses” in de Vaartstraat 106 in Leuven, te bezoeken. Drie hedendaagse kunstenaars ontvangen u op hun expo in een oud gebouw dat momenteel als kunstwerkplaats gebruikt wordt;

Bereklauw, Bieststraat 28 te Herent
De Bereklauw is een alternatieve leefgemeenschap in de Bieststraat 28 te Herent, voor mensen die een andere weg willen bewandelen. Voor dergelijke mensen wil de Bereklauw een vrijplaats zijn en tegelijkertijd een ontmoetingsplaats waar iedereen over de vloer kan komen. Tussen de bewoners zitten ook een aantal kunstenaars die hun werk tonen.

Praktisch:
LABO 2017 loopt samen met Kunstroute-Leuven, de activiteiten van LABO 2017 werden in het programma van Kunstroute-Leuven opgenomen en wordt in de folders vermeld.
De LABO-locaties zijn open tijdens de dagen van Kunstroute-Leuven:
- zondag 30 april, maandag 1 mei en zondag 7 mei 2017 van 10u tot 18u.
www.kunstroute-leuven.be/nevenprojecten/labo
www.facebook.com/LABO-Leuven-737662169735907/  

Nieuwsbrief

Facebook