STÉPHANE DENÈVE vaste-gast dirigent Philadelphia Orchestra tot 2020

🕔13 Apr 2017 09:23

STÉPHANE DENÈVE vaste-gast dirigent Philadelphia Orchestra tot 2020

Het Philadelphia Orchestra heeft haar contract met Stéphane Denève als vaste gast-dirigent verlengd tot en met seizoen 2019-2020. De chef-dirigent van Brussels Philharmonic zal naast zijn vaste werkzaamheden in België minstens drie weken per seizoen het gerenommeerde Amerikaanse orkest leiden. Het Philadelphia Orchestra, opgericht in 1900, wordt gerekend tot de vijf beste orkesten van de Verenigde Staten.
Yannick Nézet-Séguin, muziekdirecteur Philadelphia Orchestra: “In the years we have worked together, I have found Stéphane to be a marvelous artistic partner with great ideas, wonderful enthusiasm, and a truly collaborative spirit. He possesses a lively and imaginative approach to making music accompanied by an overwhelming urge to communicate his love for music to all he encounters. I am delighted he will remain for another three seasons.”
Grammy Award Stéphane Denève is al jaren een graag geziene gast in de Verenigde Staten, waar hij regelmatig samenwerkt met het Cleveland Orchestra, Los Angeles Philharmonic en New York Philharmonic. In 2019 zal hij ook met ‘zijn’ Brussels Philharmonic een grote tournee langs de oostkust van de VS maken. De aanhoudende groei van zijn internationale reputatie wordt bevestigd door het contract in Philadelphia, alsook zijn nominatie voor een Grammy Award 2017 voor de opname ‘1930s Violin Concertos, Vol. 2’ met violist Gil Shaham.

Stéphane Denève binnenkort terug in Brussel voor 6 concerten
Brussels Philharmonic is trots met Stéphane Denève een dirigent van absolute wereldklasse in huis te hebben. Het orkest, de musici en de staf feliciteren hun chef-dirigent van harte met zijn contractvernieuwing. De komende weken is Denève terug in Brussel te horen met onder andere pianist Jean-Yves Thibaudet en een concertreeks in het Planetarium.

Stéphane Denève & Brussels Philharmonic

Jean-Yves Thibaudet plays MacMillan Brussels Philharmonic, Vlaams Radio Koor, Jean-Yves Thibaudet (piano)
- Brussel Flagey Studio 4, 23 februari 2017, flagey.be
- Gent De Bijloke, 24 februari 2017, debijloke.be

Macrocosmos Brussels Philharmonic, Vlaams Radio Koor, Henning Kraggerud (viool)
- Brussel Planetarium, 3-4 maart 2017, flagey.be 

Nieuwsbrief

Facebook