4x4 ephemeral architectures - CC Hasselt

🕔13 Apr 2017 09:22

Gandini Juggling op tour door Vlaanderen

4x4 ephemeral architectures
7 maart (live begeleiding strijkkwintet)

CC Hasselt

Het Engelse Gandini Juggling werd in 1992 opgericht door jongleur Sean Gandini en ritmisch gymnast Kati Ylä- Hokkala. Het gezelschap staat sindsdien in de voorhoede van het hedendaagse circus en brengt, met invloeden van de hedendaagse dans, de jongleurkunst de 21ste eeuw binnen.
Na het weergaloze Smashed in 2014 touren ze dit voorjaar opnieuw door Vlaanderen. Op het podium ditmaal vier jongleurs, vier klassiek geschoolde balletdansers en, in Hasselt, vijf muzikanten. Dat resulteert in een elegante kruising tussen de nagenoeg algoritmische kunst van het jongleren en de heel berekende gratie van de bewegingen van de klassieke danser.
Een verrassende kruising van twee werelden waarbij de artiesten met een snuif droge Britse humor hun verschillende technieken gracieus en virtuoos met elkaar en met de toeschouwers delen.

4x4 - ephemeral architectures laat zo de genres door elkaar vloeien en de grenzen tussen kunst met een grote k (klassieke dans) en een vaak ondergewaardeerde discipline (jongleren) vervagen. Hier beschrijft een arm verder de curve van een opgegooide kegel, daar komt de ballenuitwisseling overeen met de lijn die de sprong van een ballerina uittekent.
En dat alles - enkel in Hasselt - begeleid door een strijkkwintet dat live op het podium originele muziek speelt! Zo ontmoeten vier dansers op prachtige en originele wijze vier jongleurs en vijf muzikanten.

*A show of elegant, wistful beauty." The Guardian
*A splendid blend of talents imbued with both elegance and wit." The Times

TOURDATA
23 feb 2017 - De Werf Aalst - www.ccdewerf.be
1 mrt 2017- De Spil Roeselare - www.despil.be
4 mrt 2017 - CC Strombeek - www.ccstrombeek.be
7 mrt 2017 - CCHA - www.ccha.be (met live muziek)
8 mrt 2017 - cultuurcentrum Brugge - www.ccbrugge.be
9 mrt 2017 - CC Ter Vesten Beveren - www.tervesten.be

Nieuwsbrief

Facebook