Bilal Bahir & Lieven Decabooter - '*Inescapable/On causable"' Barthélémylaan 22 - 1000 - Brussel

🕔06 May 2022 10:00

Gallery Sofie Van den Bussche 

Barthélémylaan 22 
1000 Brussel

Bilal Bahir & Lieven Decabooter  - '*Inescapable/On causable' 

tot 29 mei


Bilal Bahir

Bilal Bahir en Lieven Decabooter tonen unieke en recente werken onder de toepasselijke titel 'Onontkoombaar' *.

Beide kunstenaars vertellen hun eigen verhaal. Schilderen en tekenen zijn met elkaar verweven.

Bilal Bahir ontwikkelt een biografische en politieke dimensie en eindigt met cycli van tekeningen en schetsen met een dromerig en poëtisch karakter.

Lieven Decabooter gebruikt de grote verscheidenheid aan beeldtalen die de schilderkunst biedt om zijn persoonlijke ervaringen uit te drukken. Realistische beelden vloeien naadloos over in schetsmatige elementen.

Het is dan ook 'onvermijdelijk' dat ze elkaar ontmoeten in een tentoonstelling met een eigen beeldtaal en verhaal.


Lieven Decabooter

* 'Inescapable/On causable'           

Vandaag, morgen, of was het gisteren dat het kwam? Langzaam en gestaag, maar niet te stoppen. Met weten, en alleen omdat we het weten, komt angst, de onafscheidelijke metgezel van het onontkoombare. Niet plotseling, plotseling, onverwacht. Zo werkt het niet. Het lot overweldigt ons. Ja, dan krijg je, zelfs als je zou willen of kunnen, niet eens de kans om te voelen wat er gaat komen, om de ambitie te tonen om eruit te komen. Soms voelen we het. Soms doen we dat niet. Dan beseffen we pas achteraf dat het onvermijdelijk was. Dan hebben anderen het gezien, gevoeld, dat het zou gebeuren. Ze zeiden tegen elkaar: "Het kan alleen maar zo gaan. Je ziet het. Onvermijdelijkheid kondigt zich aan. Met kleine signalen, voetnoten, zwevende deeltjes, opmerkingen terzijde. De eerste brieven, de eerste verzen van de tragedie, die de richting aangeven, maar die vaag genoeg houden zodat de tijd zijn werk kan doen, en we met weerstand of als lemmingen in de goede richting gaan. Met het eerste bewustzijn komt het bewustzijn, het weten dat het op een dag zal eindigen, ons leven, het leven van degenen van wie we houden en het leven van de aarde, vroeg of laat, maar op een dag.

Antigone begroef haar kind voordat de zon opkwam in Marioepol. Onvermijdelijk.

Open Thursday to Saturday / 2-6 pm

Nieuwsbrief

Facebook