LASSUS GRAND CRU - CC Mechelen

🕔13 Apr 2017 09:19

Zefiro Torna & Stefaan Degand

LASSUS GRAND CRU
17.02.2017

CC Mechelen

Muzikale wijndegustatie (2017)

Het multidisciplinaire muziekensemble Zefiro Torna brengt muzikaal-culinair programma 'Lassus Grand Cru' met acteur Stefaan Degand.

Na de gesmaakte première van SLUIMER, waar het publiek kon proeven van cocktails in een barokke loungesfeer, stelt Zefiro Torna zijn tweede muzikaal-culinair programma 'Lassus Grand Cru' voor.
Centraal staat liederlijke repertoire van de meesterlijke renaissancecomponist Orlandus Lassus. Zijn Franse chansons bespelen alle snaren van het gemoed: nu eens op poëzie van de Pléiadedichters, dan weer scabreus, platvloers of zelfs expliciet erotisch. De Italiaanse villanellen en nonsensicale moreschen zijn geestige dansante werkjes die er als zoete broodjes ingaan. Ook de Duitse täpfrige drinkliederen, in hun teksten refererend aan rijkelijk vloeiende wijn en bier, mogen niet ontbreken.

Stefaan Degand als ceremoniemeester
Het programma vormt een perfect huwelijk met een selectie aan wijnen die het publiek tijdens de voorstelling kan degusteren. Deze werden met zorg uitgekozen door een wijnadviseur, vertrekkende vanuit de Europese streken waar Lassus vertoefde en de karakteristieke eigenschappen van de liederen. Intussen vermaken countertenor en gediplomeerd wijnkenner Steve Dugardin en acteur Stefaan Degand de toehoorders met exquise fait-divers.

Griet De Geyter sopraan; Steve Dugardin countertenor & sommelier; Jan Van Elsacker tenor; Tiemo Wang bas; An Van Laethem renaissanceviool; Dimos De Beun blokfluit, spinet; Philippe Malfeyt luit, colascione; Jurgen De bruyn luit, renaissancegitaar, artistieke leiding; Stefaan Degand ceremoniemeester

Lassus Grand Cru // Première (uitverkocht)
Cultuurcentrum Mechelen

vrijdag 17 februari 2017, 20u15
http://zefirotorna.be

Nieuwsbrief

Facebook