GUY SLABBINCK
Safari Van 22/05/2020 tot 28/06/2020 ZEBRASTRAAT - GENT

🕔17 May 2020 09:39

Ga mee op expeditie doorheen het oeuvre van kunstenaar Guy Slabbinck in de expovleugel van de zebrastraat. Het woord Safari komt uit het Swahili waar het 'lange reis' betekent.

Guy Slabbinck maakt voornamelijk schilderijen op groot formaat die overweldigen door hun rijkdom aan kleuren, texturen en motieven. Hij plaatst mythologische of magische figuren in exotische landschappen die zowel iets paradijselijks als dreigends uitstralen. Hier en daar figureert de kunstenaar zelf in de werken, een uitdrukking van de dialoog die Slabbinck continu aangaat met de kunstgeschiedenis. Er zit muziek in deze uit verf gespetterde wildernissen. Er is ook een film en expo te zien die Slabbinck maakte met de Israëlische filmdirector Amir Yatziv over de diefstal van een Monet schilderij in Polen.

PERSOONLIJKE RONDLEIDINGEN DOOR DE KUNSTENAAR:
Om rekening te houden met de social distance regelgeving zijn we beperkt in capaciteit en kunnen we maximum 6 personen per tijdsblok ontvangenReserveer je plaatsje voor een persoonlijke rondleiding door Guy zelf. De rondleiding start met de film ‘Standby painter’ van Guy Slabbinck en Amir Yatziv.

Reserveer je plaatsje voor een persoonlijke rondleidingen van 22 mei t.e.m. 28 juni 2020. Iedere vrijdag-, zaterdag-, en zondagnamiddag.
Je hebt de keuze uit 4 tijdsblokken: 14:00 - 15:00 - 16:00 - 17:00

Inschrijven: Stuur een mailtje naar reservaties@zebrastraat.be met de datum en het tijdsblok dat je voorkeur heeft. Gelieve ook je naam en gsm-nummer mee te geven.

Guy Slabbinck maakt voornamelijk schilderijen op groot formaat die overweldigen door hun rijkdom aan kleuren, texturen en motieven. Hij plaatst mythologische of magische figuren in exotische landschappen die zowel iets paradijselijks als dreigends uitstralen. Hier en daar figureert de kunstenaar zelf in de werken, een uitdrukking van de dialoog die Slabbinck continu aangaat met de kunstgeschiedenis. Er zit muziek in deze uit verf gespetterde wildernissen. Er is ook een film te zien die Slabbinck maakte met de Israëlische filmdirector Amir Yatziv over de diefstal van een Monet schilderij in Polen. 

Nieuwsbrief

Facebook