GOLDEN SUN DISK - LOUIS DE CORDIER

🕔08 Dec 2019 10:55

Op een tot projectiekamer omgetoverde zolderverdieping in Oudenaarde hield Louis De Cordier in 2008 zijn lezing en begon te toveren met verwijzingen naar geschriften van Herodotus, de verzanding van de Sfinx, sterrenkunde...zelfs Napoleon werd er bijgehaald. Louis’ conclusie was dat hij het verloren gewaande labyrint van Hawara, een soort bibliotheek die de kennis van de Egyptenaren bevatte, ontdekt had. De enige manier om zijn hypothese te toetsen was een geofysische scanning.

Louis had al de nodige contacten gelegd met het NRIAG in Egypte en met de medewerking van de Universiteit van Gent kreeg hij de toestemming om ter plaatse te gaan scannen. Het enige wat hem ontbrak, waren de fondsen om de scanning te financieren. Met een aantal lezingen te geven en de verkoop van een aantal exemplaren van zijn kunstwerk de Golden Sun Disk konden we het scanningproject financieren. 

De Golden Sun Disk, die Louis De Cordier in 2008 maakte naar aanleiding van het project in Egypte, is een archeologisch artefact voor de toekomst. ‘Als men het binnen duizenden jaren terugvindt, zal men er veel informatie over de kennis van vandaag van kunnen aflezen.’ Op dezelfde manier wordt een archeologisch project kunst, zoals in Egypte.

The Golden Sun Disk is a time piece designed by Louis De Cordier to ignite the global fire of comprehensive awareness and awakening. An opener of ways to meditate about our human condition and the destiny of our species. The record incorporates sacred geometry, earth sciences and astronomy. Its message reflects  the state of Man, broken free, wandering endlessly around in an ever-changing space. The sculpture is a place for rest, a sacred instrument for moving through this dynamic and chaotic spacetime.The Golden Sun Disk, an archaeological artifact of the Future, is an expression of artistic and technological creation and a symbol of human-scaled introspection.In the eventuality of the fall of civilization, the design of the time piece conceals the power and hope to transmit its content to very distant generations.


Als eindejaarsgeschenk bij het onderschrijven van een jaarabonnement op Kunstmagazine ontvangt u nu een gelimiteerde print van de Golden Sun Disk die de kunstenaar voor onze nieuwe lezers ter beschikking stelt. Het is een oplage van 99 exemplaren gesigneerd en gedateerd (december 2019) door De Cordier. De print op papier 200 gram – Natural White, Silky Surface – formaat 21 x 29,5 cm. De actie loopt tot 20/12/2019 en zolang er exemplaren beschikbaar zijn;

U ontvangt dus nog voor Kerstmis de print + het Nr.4 van Kunstmagazine en in 2020 ontvangt de begunstigde de 5 edities van Kunstmagazine.
Indien u vragen heeft, aarzel niet ons te contacteren.
presenatatie Golden Sun Disk Merelbeke 2008