STADSFESTIVAL DAMME

🕔16 Oct 2019 20:47

VAN 14 SEPTEMBER TOT 8 DECEMBER

Stadsfestival Damme presenteert een mix van verzamelde verhalen. De kracht van het woord en de macht van het beeld spelen de hoofdrollen. Met een combinatie van onder andere literatuur, poëzie, beeldende kunst, fotografie, filosofie, erfgoed,  natuur en gastronomie brengt Stadsfestival Damme een belevingsfestival voor jong en oud. Damme geeft je zo graag tijd voor onthaasting, ontdekking en ontmoeting.

Tijdens de tweede editie brengt het festival het nest tussen waarheid en herinnering onder de aandacht. In de oude jongensschool (IJsberg), de historische Hospitaalsite, de Margaretavleugel en de kerk tonen diverse kunstenaars hoe zij dit thema ervaren.   Op het poëzieparcours langs een deel van de Damse vesten brengen we ‘De tijd duurt maar een mensenleven lang’: het leven en werk van de onvolprezen schrijver-dichter Remco Campert gaat er in dialoog met de natuur.

Een bezoek aan het Stadsfestival start bij IJsberg in de voormalige jongensschool van Damme. Naast het onthaal van het festival vind je hier ook een gezellige ontmoetingsplek. Met een leescafé, een boekshop en een expo-ruimte valt er bij IJsberg voor jong en oud wat te beleven. Onder de noemer Winterzinnen staan hier op weekend- en feestdagen regelmatig een gevarieerd aanbod aan intieme evenementen op de agenda die graag een brug slaan naar verschillende kunstdisciplines. Het programma is te vinden hier op de website onder 'projecten'.

Blijf je graag op de hoogte van al wat het Stadsfestival en IJsberg te bieden hebben? Volg ons dan op facebook en instagram! En noteer alvast maandag 23 september in je agenda, want dan verschijnt bij de krant de Standaard een uitgebreide bijlage over het Stadsfestival.

OPENINGSUREN
woensdag tot en met zondag - van 11u tot 18u
Tijdens de herfstvakantie alle dagen open van 11u tot 18u.
Ook open op maandag 11 november.

TICKETS
festivalpas €10
kinderen -12j gratis

ONTHAAL: IJsberg, Burgstraat 5, 8340 Damme - info@stichtingijsberg.be
www.stichtingijsberg.be 

Anthony Vanooteghem bezocht voor de tentoonstelling en dit is zijn weergave.
Excuses aan de kunstenaars dat hun naam nog niet opgenomen is bij hun werk. Dat gaan we snel invullen.

Nieuwsbrief

Facebook