CARTOON CALLED LIFE - BUNNY’S PREMIERE

🕔04 Aug 2019 10:00

WM GALLERY
Wolstraat 45, 2000 Antwerpen
van 8 tot 25 augustus

Uitnodiging voor de vernissage op woensdag 7 augustus 2019 doorlopend van 18 tot 22 uur. WM Gallery stelt u met trots Bunny’s Premiere van CARTOON CALLED LIFE voor, de allereerste solotentoonstelling van Juraj Straka, waarbij originele tekeningen, schilderijen, screen- en art prints in exclusiviteit worden getoond en verkocht.

Juraj Straka, de artiest achter CARTOON CALLED LIFE, is een Slovaakse cartoonist en textielontwerper, die momenteel in Antwerpen woont en werkt. Zijn grappige en gevatte cartoons, waarin Bunny steeds de hoofdrol speelt, begonnen ongeveer zes jaar geleden de sociale media te veroveren. Nu is het eindelijk tijd om Bunny naar het volgende niveau te tillen met een eerste solotentoonstelling.

WM Gallery, een langdurig partner van Antwerp Pride, is zeer trots om deze iconische kunstenaar te vertegenwoordigen gedurende Anwerp Pride. De expo loopt van donderdag 8 augustus tot en met zondag 25 augustus 2019.

Juraj Straka, de bezieler van CARTOON CALLED LIFE werd in 1984 geboren in Bratislava (Slovakije). Hij studeerde grafisch design aan de ‘Private Art High School’ in Bratislava en behaalde nadien zijn masterdiploma aan de Academie voor Schone Kunsten. In 2007 won hij “La mode s’exprime, elle s’imprime”, een gerenommeerde internationale wedstrijd voor textielontwerp in Lyon. Dit opende voor hem de deur in de bloeiende en kleurrijke wereld van textiel en mode, waarin hij als textielontwerper voor internationale modehuizen werkt.

In 2013 startte Juraj met CARTOON CALLED LIFE, als een antidote tegen de stress en druk van de modewereld. Een stripverhaal met een gay wit konijntje in de hoofdrol zag het daglicht.

Het karakter Bunny is gebaseerd op het koosnaampje dat de artiest zijn eerste vriend hem gegeven heeft.

In 2014 werd Juraj opgenomen in de lijst van ’30 Most Talented People Under 30 in Slovakia’, een toonaangevende lijst van mensen onder 30 jaar die jaarlijks door het magazine Forbes wordt samengesteld.

CARTOON CALLED LIFE begon als een vrijetijdsproject voor vrienden. Maar al snel bleef het succes op Instagram en Facebook niet uit. Momenteel bereiken de profielen van CARTOON CALLED LIFE op sociale media meer dan 34.000 trouwe fans en heeft Bunny reeds een eigen boek uitgebracht.

CARTOON CALLED LIFE is daarnaast zeer actief in de LGBTQ+ scene in zowel binnen als buitenland en naast WM Gallery ook officiële partner van Antwerp Pride.

WM Gallery by Patrick Declerck, Wolstraat 45, 2000 Antwerpen.
De galerij is geopend van donderdag tot en met zondag van 13 tot 18 uur.

Meer informatie via info@wmgallery.be of op www.wmgallery.be.

Nieuwsbrief

Facebook