NACHT VAN HET ZOUTE - ARTELLI GALLERY KNOKKE PRIKKELT UW ZINTUIGEN

🕔31 Jul 2019 22:07

Tijdens de nacht van het Zoute serveert Artelli Gallery Knokke u spraakmakend werk van Dina Goldstein, Alexandre Nicolas en Yoram Chisin.


Dina Goldstein - Red Riding Hood

Roodkapje met obesitas, Rapunsel aan de chemo en Belle op de operatietafel voor een botox behandeling. Het werk van Dina Goldstein reproduceert en vervormt schoonheidsstandaarden en maatschappelijke idealen, en daagt zo onze verwachtingen en denkpatronen uit. Met haar uitdagende en soms choquerende werk sleepte Goldstein verschillende grote fotografieprijzen in de wacht, en publicaties in onder andere The Sunday Times Magazine, Linda en Marie Claire. Tijdens de Nacht van het Zoute exposeert Artelli de spraakmakende series Fallen Princesses en In the Dollhouse.


Alexandre Nicolas - Tintin

De beeldhouwwerken van Alexandre Nicolas zijn geïnspireerd op oude en hedendaagse mythes. Zijn meedogenloze werken bestaan uit objecten en karakters in heldere giethars. Artelli exposeert zijn Iron Man uit de bekende serie van foetussen van Superhelden, alsook de KARLfoetus uit de serie Fashion BBs, en gloednieuw werk geïnspireerd op het negentigjarig jubileum van Kuifje.

Emotie, trauma, pijn, hoop en plezier druipt van de doeken van Yoram Chisin. Deze Israëlische kunstenaar heeft een passie voor mode, en haalt zijn kleurinspiratie zichtbaar bij grote ontwerpers als Gucci en Lacroix. Chisin weet in zijn intense kleur- en textuurcomposities universele sensaties over te brengen, en daagt de kijker uit vanuit zijn of haar eigen achtergrond een eigen interpretatie te vormen.

Vrijdag 2 Augustus 2019
Aperitief vanaf 19:00
Zeedijk 743, 8300 Knokke​

LINK NAAR ARTELLI GALLERY PROFIEL OP KUNSTMAGAZINE

Nieuwsbrief

Facebook