LEXICON - NoFit State (voorzien van audiodescriptie)

🕔05 Aug 2019 10:29Een circusvoorstelling voor blinden en slechtzienden: op 10 augustus zal Zomer van Antwerpen de voorstelling 'Lexicon' van NoFit State voorzien van audiodescriptie. Een eerste keer voor het festival en eveneens voor het desbetreffende gezelschap.

Op vraag van VeBes, Vereniging van Blinden en Slechtzienden, organiseert Zomer van Antwerpen voor de eerste keer een circusvoorstelling met audiodescriptie. Op 10 augustus beschrijven twee audiobeschrijvers hoe de acrobaten door de lucht vliegen en wat er op scene gebeurt tijdens de matineevoorstelling van Lexicon van het Welsche circusgezelschap NoFit State.

“We gaan al jaren naar voorstellingen van Zomer van Antwerpen, maar dit is de eerste keer dat we naar het circus kunnen. We zijn dus heel benieuwd. Alle tickets waren op een wip de deur uit”, aldus Lesley De Ceulaer van VeBes. Ook productieleider Rebecca Davies van het circusgezelschap NoFit State is opgetogen. “We speelden al langer met het idee om een voorstelling met audiodescriptie te organiseren, maar we hadden hier niet de financiële middelen voor. Toen Zomer van Antwerpen met dit voorstel kwam, twijfelden we geen moment.”

De slogan van dit jaar luidt “Zomer voor iedereen!”. Met dergelijke initiatieven wil het festival dit verhaal kracht bij zetten. Het festival haalt in het kader van haar 25-jarig bestaan donaties bij haar publiek op om deze werking in de toekomst verder uit te kunnen breiden. De teller stond 12 juni al op €4657, het totaalbedrag wordt aan het eind van de zomer bekend gemaakt.

Ook nog te zien
15419ft - Post uit Hessdalen - t/m 5 augustus - uitverkocht
Swing - Circus Ronaldo - t/m 24 augustus - uitverkocht
Lexicon - NoFit State - t/m 11 augustus - tickets via www.zva.be
meerminder - Compagnie Tartaren - 3 & 4, 24 & 25 augustus - GRATIS
Carnivale - De Machienerie - 9 t/m 11, 16 t/m 18, 30 augustus t/m 1 september - GRATIS
Wiek - Schweigman& - 7 augustus t/m 1 september  - tickets via www.zva.be
Als we dansen, zal oma niet sterven - Madam Fortuna - 13 t/m 24 augustus  - tickets via www.zva.be


Wiek – Schweigman& - 7 augustus t/m 1 september

In een weiland staat een zwarte arena, aan alle kanten dicht. Met binnenin de wieken van een windmolen. Aarzelend begeven drie danseressen zich op het speelvlak. Wanneer de deuren achter hen sluiten, is hun enige uitweg afgesloten. Aanvankelijk is het nog rustig en bewegen de danseressen met de wieken mee, maar de wieken gaan maar door, steeds sneller. De vrouwen kunnen niet anders dan de confrontatie aangaan.

De zeven meter lange bladen draaien maar liefst aan 30 km per uur. Het gevaar is levensecht. Geen mogelijkheid om stil te staan, geen rustmoment. De dansers rennen, draaien, springen en duiken, alles om maar niet geraakt te worden. Hoe lang houden ze dit nog vol?

Het publiek zit rondom en sluit de ontsnappingsroute af. Als toeschouwer word je medeplichtig aan dit gevecht van drie nietige mensen tegen krachten die groter zijn dan henzelf.

7 augustus t/m 1 september
De voorstelling start bij zonsondergang:
7 t/m 11 augustus 20u30
14 t/m 18 augustus 20u15
21 t/m 25 augustus 20u15
28 augustus t/m 1 september 20u

Tickets €12 via www.zva.be of op 03 50 20 777

Nieuwsbrief

Facebook