ULRKE BOLENZ - Sciarsism & Sciarsists

🕔24 Jul 2019 08:11

De internationale tentoonstelling "Sciarsism & Sciarsists" in het Marmeren Paleis van The Russian State Museum te Sint-Petersburg toont het werk van 15 Russische en buitenlandse kunstenaars waarbij Ulrike Bolenz, die de gelijknamige kunstbeweging vertegenwoordigen. Sergey Dozhd, de oprichter van het Sciarsisme, definieert het als de wetenschap van de innerlijke artistieke ruimte, en de term zelf bestaat uit de woorden "wetenschap" en "kunst". de praktijk van visuele kunst is onlosmakelijk verbonden met haar theorie, de strategie van de nieuwe stijl wordt tactisch ondersteund door werken in schilderkunst, grafische vormgeving, installatie en videokunst. Het belangrijkste idee achter het Sciarsisme is dat voor het eerst in honderd jaar de innerlijke ruimte van kunst verstaanbaar is geworden voor zowel kunstenaars als kijkers.


Ulrike Bolenz, "der vitruvianische Mensch", 200 x 200 x 30 cm, 2018 ​


Ulrike Bolenz, "Bacon", 200 x 200 x 30 cm

De tentoonstelling presenteert de werken van hedendaagse kunstenaars die de afgelopen jaren werden gemaakt, en illustreert en ontwikkelt de theorie van het Sciarsisme in verschillende technieken en kunstvormen. Deelnemende kunstenaars: Edward Bekkerman (USA), Ines Berlin (Germany), Ulrike Bolenz (Germany, Belgium), Franco Viola (Italy), Jeanne Grac (Germany), Sergey Denisov (Russia), Sergey Dozhd (Russia), Nikolina Kovalenko ( USA), Ivan Kolesnikov (Russia), Mally Khorasantchi (Germany, USA), Valery Kuznetsov (Russia), Alexander Pankin (Russia), Viktor Popov (Germany), Evgeny Semenov (Russia), Konstantin Khudyakov (Russia).


Sergey Dozhd. Proof of Dostoyevsky's formula​

Edward Bekkerman. Intuitive contemplation of beauty. 2018, mixed media on canvas, 26х26 cm. Private collection (USA)


Ines Berlin. Hallucinations. 2018, oil on canvas, 200x100 cm​

Viktor Popov. The beauty of an unconscious thought. 2018, acrylic on canvas, 125х110 cmLINK NAAR DE PAGINA VAN ULRIKE BOLENZ OP KUNSTMAGAZINE​

THE STATE RUSSIAN MUSEUM 
het Marmeren Paleis
tot 16 september
http://en.rusmuseum.ru/marble-palace/exhibitions/sciarsism-sciarsists/

Nieuwsbrief

Facebook