Zeno X Gallery
2140 Antwerpen Borgerhout

In 1981 richtten Frank en Eliane Demaegd Zeno X Gallery op in een oud 20e eeuws herenhuis in het Antwerpse Zuid district. Zes jaar later breidde zij de bestaande tentoonstellingsruimte uit door deze te combineren met het aangrenzende gebouw.

In 2002 opende een tweede galerijruimte, genaamd Zeno X Storage, in Borgerhout. Na meer dan 30 jaar verplaatst Zeno X Gallery de hoofdfocus van het programma van het Antwerpse Zuid district naar het oostelijke deel van de stad, Borgerhout. De bestaande Zeno X-opslag is uitgebreid en is nu verbonden met het naburige gebouw zoals het oorspronkelijk was in de eerste helft van de 20e eeuw toen melkfabriek Schellekens daar was gehuisvest. Het toegevoegde deel kreeg een complete renovatie onder toezicht van de Belgische architecten Coussée & Goris. Deze uitbreiding zal de ontwikkeling van Zeno X stimuleren en geeft de mogelijkheid om prominentere en grotere tentoonstellingen te brengen.

 

Locatie

Godtsstraat 15
2140 Antwerpen, Borgerhout

Website

Wednesday – Saturday, 1 – 5 pm
only open during scheduled exhibitions

closed on (Belgian) Holidays: April 2, May 1, May 10, May 21, July 21, August 15, November 1, November 11 and between December 23 and January 2