Danielle Goffa

Geboortedatum: 1952, Schoten
Geboortestad: Zoersel België
Website: www.daniellegoffa.be

Over de kunstenaar'Me and my own unique bubble' - Hanger in zilver met barnsteen - 2021

Juweelontwerpster Danielle Goffa “A NEVER ENDING STORY”

 

Rijkelijk, stijlvol, design, zo kun je haar unieke handgemaakte juwelen omschrijven.

Telkens opnieuw ontwerpt en maakt zij exclusieve creaties die opvallen door vorm, kleur en uitstraling. De soms strakke en soms organische vormen zorgen voor een perfect evenwicht tussen gedurfd en klasse.

Het talent van Danielle werd al snel opgemerkt bij het begin van haar loopbaan.  Als juweelontwerpster mocht zij na en tijdens haar hogere studies aan Sint Lucas Antwerpen en vele vervolmakingscursussen talrijke nationale en internationale prijzen en nominaties in ontvangst nemen. Nu is zij één van de meest veelzijdige juweelontwerpers.

Zij laat zich telkens opnieuw inspireren door natuur en dier alsook door actualiteit en gebeurtenissen. Haar 60 voudige juwelencollectie voor “Stop Darmkanker” en nu haar juweelontwerpen geïnspireerd op de schoonheid van de “Covid-electronenmicroscopie” zijn daar een duidelijk bewijs van.

Danielle wil niet alleen aan prestigeprojecten werken, zij gebruikt ook haar skills, kennis en ontwerptalent voor individuele projecten zoals het uitdenken van een juweel voor een geliefd iemand, nu of “vaarwel”. Zij gaat steeds in gesprek met de drager/ opdrachtgever en zo wordt het ook telkens een uniek, persoonlijk juweel.  Zij aarzelt niet om tientallen tekeningen/ ontwerpen op papier te zetten voor HET ultieme juweel te creëren.

Een juweel hoeft niet voorspelbaar te zijn, een dierbare edelsteen,parel of ring/hanger kan in een nieuw concept verwerkt worden.

Spelen met vorm, kleur én emotie, zo noemt gepassioneerd Danielle Goffa haar sieraden .

 Het curriculum van Danielle toont een lange lijst van prijzen, nationaal en internationaal, publicaties, tentoonstellingen en eervolle vermeldingen. Dit is een duidelijk bewijs van haar talent en meesterschap. Deze kunstenares, steeds op zoek naar de ultieme creatie experimenteert voortdurend met nieuwe, vaak tegenstrijdige vormen, kleuren en materialen. Zeldzame verfijning en technische virtuositeit zijn nooit veraf. Haar juwelen zijn vervaardigd als unieke kunstwerkjes uit edele metalen met diamant, edelstenen en parels.

Rakelings langs haar zoektocht naar de absolute schoonheid zit er in de meeste van haar creaties ook een zekere vorm van verzet tegen het gangbare, het conventionele verborgen.
Danielle Goffa is een grote kunstenares in het wereldje van juweelontwerpers. Zij creëert een communicatiestroom tussen drager/draagster en maakster.
Elk juweel is een unicum. “Ja, mijn juwelen zijn gedurfd. Ik heb een open geest en ik vind altijd en overal inspiratie.” 

Laatste Nieuws