Mark Dedrie

Website: http://dedriemark.be/

Over de kunstenaar

meer info of prijs voor het werk gepresenteerd tijdens Salon des Artistes contact francis@earlybirdsart.co​m


Pinox 1 - Pinox 2 en Pinox 3 - Inox 


Bosuil - Tawny owl, Bronze, 5 x 15 x 13 cm, 13 3/4 x 5 7/8 x 5 1/8 in
Edition of 8 plus 4 artist's proofs 

Mark Dedrie, kunstenaar gespecialiseerd in vogelsculpturen, stelde in 2018 tentoon tijdens de museumshow ‘Art and the Animal’. Uniek is dat Mark als eerste Belg geselecteerd werd voor deze toonaangevende tentoonstelling die jaarlijks wordt georganiseerd door de Society of Animal Artists.
Het tentoongestelde werk, Giervalk II werd gecreëerd in 2015 in een oplage van 8 + 4 EA. De totale oplage is uitverkocht. 
Het tentoongestelde exemplaar komt uit de privécollectie van de kunstenaar. Het bronzen beeld is gecreëerd op ware grootte en bevestigd op een houten weidepaal met een arduinen voet. Het hout is gevormd door jaren van verwering in de natuur. 
Art and the Animal is de afgelopen 50 jaar te zien geweest op meer dan 50 locaties, waaronder musea, dierentuinen en kunst-, cultuur- en wetenschapscentra. De missie van de Society of Animal Artists, opgericht in 1960, is het bevorderen van excellentie in het portretteren van gedomesticeerde en wilde dieren. De kunstwerken van de leden vormen de nieuwe normen voor uitmuntendheid in de beeldende kunst. De 58ste editie vond plaats van 28 juli tot 23 oktober 2018 in het James Museum of Western and Wildlife Art in Florida.
Mark Dedrie de kunstenaar begon zijn carrière als bronsgieter. Hij kreeg het ‘ambacht’ in de vingers en terzelfdertijd kriebelde het om zelf te creëren, voorzichtig, stap per stap en in het begin zelden tevreden over het resultaat. In 1996 volgde een ‘kantelpunt’ toen de gemeente Schoten hem de opdracht gaf een ontwerp uit te werken dat hij had ingediend naar aanleiding van een wedstrijd. Een nieuwe kunstenaar/beeldhouwer stond op!
Mark evolueerde van een debuut met abstracte beelden, via gestileerde bronzen mens- en dierfiguren, naar, de laatste 14 jaar, exclusief dieren, met een voorkeur voor vogels. De natuur vormt steeds dé bron van inspiratie voor de creaties van Mark. Vertrekken doet hij van dieren in hun natuurlijke omgeving. Zijn inspiratie komt uit poses, bewegingen, ja, zelfs uit hun manier van kijken. Zijn werken ‘capteren’ een moment /emotie, in hun eenvoud, in hun strakheid. 
Mark Dedrie is internationaal actief. Hij verkoopt sculpturen in Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Zwitserland en het Midden-Oosten. Hij exposeerde op verschillende uitzonderlijke locaties zoals de Koninklijke Botanische Tuinen in Londen en het Weltvogelpark in Duitsland. In 2017 trad Mark toe tot de Society of Animal Artists. 
Momenteel werkt hij aan een exclusieve collectie van beelden voor het Midden-Oosten. Hier zijn reeds enkele exemplaren van te zien op www.md3sculptures.com.