Bart Persoons

Geboortedatum: 1967
Geboortestad: Leuven
Website: www.bartpersoons.be (in opbouw, voorlopig enkel link naar Instagram)

Over de kunstenaar

Door de samenleving die alsmaar drukker werd en door de overvloed aan prikkels, vond ik geen mentale rust meer. Ik bedacht toen een concept dat me meer innerlijke, mentale rust gaf. Het repetitief plaatsen van een (gekleurd) verticaal streepje. Elk verticaal streepje staat voor een individu en het zijn al die verschillende individuen die ons kleur geven aan het leven maar ook zorgen voor die onafgebroken flow van drukte. Al mijn streepjes werden “The Little People” en zo ontstond mijn unieke signatuur en mijn eigen universum.

Alle streepjes worden - met een op maat gemaakt palletmes - op doek of stof aangebracht. De impastotechniek geeft ieder streepje diepte en vormt zo een prachtig samenspel tussen  licht, schaduw en kleur. Door de jaren heen heb ik mijn eigen techniek heel erg verfijnd. Het verticaal streepje zit in mijn hand & hoofd gebeiteld.

In mijn werk is traagheid belangrijk. Het geeft en brengt rust. Het is een tegen-beweging aan de instant-maatschappij waar we vandaag in leven. Het verlangen om te wachtenop iets (moois) is volledig vervaagd. Met mijn concept/werken slaag ik erin om dat verlangenterug op te wekken. Een verademing. De kleurrijke, tijdloze en volgens sommigen al iconische werken van The Little People  zijn werken die vrolijkheid brengen.

“Kleur aan en in het leven”.

 

Exhibitions

Studio Binnekyk, Korenmarkt 41 te Mechelen (alleen op afspraak in weekend, week vrij te bezoekn maar best even contact opnemen). Nog tot midden januari 2023