Dirk Ongenaert

Geboortedatum: Oostende - 25/11/1964
Geboortestad: Oostende
Website: https://www.gallerydo.be/

Over de kunstenaar

DIRK ONGENAERT is een Belgisch kunstenaar-galeriehouder. Hij werd geboren in 1964 in Sint-Niklaas. Hij heeft hazelnootbruine ogen en hij is helder van geest.

In zich heeft hij twee naturen die elkaar tegenspreken: aan de ene kant evenwichtig, misschien zelfs een beetje te gereserveerd, en aan de andere kant gepassioneerd en op zoek naar artistieke creatie: bijgevolg is hij demonstratief en communicatief.

Hij is al sinds zijn kindertijd geïnteresseerd in kunst, hij houdt van sculpturen en muziek (rock, disco, kleinkunst,…). Hij leerde over de Belgische kunst, en meer bepaald het Vlaamse expressionisme, in de monografieën, die uitgegeven zijn door De Sikkel, voor het Ministerie van Openbaar Onderwijs. Hij noemt slapende boer van Frits Van den Berghe, die tentoongesteld is in Mu.Zee, het museum aan zee, in Oostende. Hij gaat sinds 2007 naar de academies van Sint-Niklaas en Oostende waar hij technieken en artistieke bewegingen studeert.

Hij moest het familiebedrijf overnemen en leerde hierdoor metaalbewerkingstechnieken voor efficiënte doeleinden. Metaalbewerking past in het diepst van zijn wezen. Metaal is stijf, hard en strak en leent zich perfect voor de harmonieuze assemblage van de composities die hij voorstelt. Nadat hij zijn professionele activiteiten stopzette, koos hij er in 2020 een galerij-atelier in Oostende te openen.